Tot si toate

Ce facem daca nu ne place sa muncim?

Am o problema cu cei care incearca sa pacaleasca lumea pentru ca lor nu le place sa munceasca si atunci gasesc tot felul de lucruri prin care sa pacaleasca persoanele de buna credinta.

Cea mai mare problema o am cu cei care fac cursuri motivationale. Poate ca exista lume care sta prost cu increderea in sine si care au nevoie de ajutor pentru a-si creste stima de sine, dar nu cred ca acest lucru se rezolva daca mergi si il asculti pe un “speaker” care iti zice ca trebuie sa ai incredere in tine si ca orice greutate intalnesti trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe. Sunt convins ca aceste probleme le poti rezolva, pe bune, la psiholog. Din pacate cultura noastra ne impiedica sa cerem ajutor de specialitate si atunci ne indreptam catre toti impostorii.

O mare problema o am si cu cei care se cred “experti” intr-un domeniu si se apuca sa faca cursuri de specializare pe domeniul lor. Sunt convins ca dupa un numar serios de ani intr-un domeniu ai o anumita expertiza pe acel domeniu, dar asta nu inseamna ca deti adevarul absolut si ca trebuie sa te apuci de cursuri ca sa ii inveti pe altii.

Am lucrat mai bine de 10 ani in vanzari, fac de aproape 4 ani Google Ads, asa ca ma apuc de invatat lumea, pentru ca stiu eu mai bine. Din propria experienta va pot garanta ca desi am lucrat peste 10 ani in vanzari, nu exista o teorie pentru a deveni un vanzator mai bun. Succesul unui om de vanzari depinde de produsul pe care-l vine, de clientii cu care interactioneaza, dar si de ce tip de persoana esti tu. Un exemplu cat se poate de clar este ca un om de vanzari care este pe zona de produse de “fast moving” si care are ca zona magazinele de cartier nu se poate compara cu un om de vanzari care vinde produse industriale si care negociaza cu directori de multinationale. FIecare dintre ei au o experienta diferita si nu se pot invata unul pe celalalt despre teoria vanzarii.

Astazi sunt la un curs de SEO tinunt de niste persoane care din punctul meu de vedere nu sunt calificate pentru acest lucru. In 3 ore de curs nu am aflat nimic nou desi cursul se numeste “Curs intensiv”. O alta mare problema a acestor oameni este ca nu au pregatit cursul. Probabil ca au luat un curs pe care l-au tradus si pe care-l prezinta in fata a 5 persoane. De la un trainer te astepti sa inveti ceva si nu sa citesti un power point impreuna cu el. Sau mai bine spus el sa citeasca impreuna cu tine slinde-ul pe care-l prezinta.

Mai am exemple de oameni care sunt traineri, speakeri sau mai stiu eu ce le-a debitat capul. Serios acum, voua chiar nu va place sa munciti?

Legat de cursul la care particip o sa fac o cerere de returnare a sume platite pentru participare si sunt curios daca acestia se tin de cuvant si ne returneaza banii. In descrierea cursului ne este adus la cunostinta ca daca nu suntem multumiti primim banii inapoi. Ei bine, ma declar nemultumit…

FacebooktwitterlinkedinTagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *