Sport

Cum a fost la #GFR150

Duminica dimineata m-am trezit la ora 4:30 pentru a participa la brevetul popular Gran Fondo Romania 150. Evenimentul este organizat de catre Adevaratii Veloprieteni si Randoneurs iar taxa de participare este de doar 20 de lei. Evenimentele GFR sunt destiate oricarui tip de ciclist, atat incepator cat si avansat. Distantele pe care le poti parcurge in cadrul evenimentelor GFR sunt 50, 100, 150, 200, 300, 400, 600 si 1200+ km.

Pentru ca am aflat destul de tarziu de aceste iesiri, am ratat startul la 50 si 100 km, dar mai am timp pana la sfarsitul sezonului sa le parcurg. Deocamdata nu stiu daca o sa particip si la cele mai mari de 150 km, mai vedem :). La GFR050 o sa particip in data de 6 mai cand este un eveniment 3 in 1 pentru toti cei care au ratat inceputul de sezon. Daca sunteti interesati gasiti AICI mai multe informatii.

Startul s-a dat la ora 7:15 de la Arcul de Triumf de unde am plecat 83 de ciclisti. Plutonul s-a intins rapid si au inceput sa se faca grupuri, in functie de capacitatea de efort a fiecaruia. Nu stiu cum am reusit, dar m-am pozitionat in primul pluton si timp de 45 km (pana la punctul de control 2) am fost primii pe traseu. Din cauza vantului de fata care a batut incredibil de tare am pierdut legatura cu plutonul meu, dar ne-am regrupat la punctul de control 3 de la Comana. De aici am plecat singur sperand sa prind pe cineva din urma si sa ma lipesc de un alt grup, dar am dat de cateva catarari destul de grele si astfel nu am reusit sa prind pe nimeni pentru urmatorii 50 km.

Dupa ce am trecut de punctul de control 5, am facut o pauza de rehidratare si recuperare iar cand am plecat de acolo m-am reintalnit cu grupul cu care plecasem de la start. Am rams cu ei pana la intrarea in Bucuresti unde din cauza traficului, dar si din cauza oboselii am pierdut iarasi contactul cu ei. Am terminat ultimii 15 km de unul singur si cu dureri mari la picioare.

Cateva cifre legate de traseul de ieri:

Participanti – 83

Lungime – 151,3 km

Timp scurs de la start la finish – 8 ore si 15 min

Timp petrecut in miscare – 5 ore si 51 minute

Viteza medie de deplasare – 25,8 km/h

Viteza maxima atinsa – 51.4 km/h

Urcare – 613 m

Coborare – 586 m

Calorii consumate – 2989

Mi-a placut nespus de mult acest tip de iesire. Multa lume, voie buna, dar in acelasi timp mult efort depus si bucuria de a ajunge la final. Abia astept data de 6 mai pentru a participa la tura de 50 km.

Daca sunteti interesati de acest tip de iesiri, puteti sa urmariti pagina de Facebook Gran Fondo Romania.

Click pe video-ul de mai jos pentru a vedea rezumatul traseului de ieri.

Relive ‘22.04.2018 #GFR150’

FacebooktwitterlinkedinTagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *