Tot si toate

Pe unde imi beau cafeaua

Imi place sa beau cafea buna. In fiecare dimineata imi place sa stau linistit sa-mi beau cafeaua, sa fumez 2-3 tigari si sa citesc presa. Pentru ca de trei, patru ori pe saptamana ma trezesc la 5:30 iar la acea ora nu este deschisa nicio cafenea, imi fac singur cafeaua, la ibric. Imi place tare mult cafeaua la ibric, dar parca cafeaua e mai buna daca te duci undeva unde sunt niste oameni care chiar se pricep sa o prepare.

Astazi va recomand doua cafenele unde ma duc atunci cand nu ma tezesc cu noapte-n cap. Pe langa ca ma bucur de o cafea buna, oamenii, in ambele locatii, sunt foarte misto si poti sta cu ei la povesti despre cafea.

Cappuccino Story:

Am aflat de ei de la Cristi si Make care in fiecare weekend postau pe Facebook de acest loc. Stand la doar 2 minute de locatie, am zis sa incer si sa vad care este treaba cu acest loc. Ajung, comand si cand sa platesc surpriza, nu au POS. Le spun ca ma duc sa scot bani si ca revin sa-mi ridic comanda. In acel moment unul dintre baieti, Catalin, mi-a zis ca nu este nevoie si ca pot plati cand vin data viitoare. Am ramas “prost”. Cum adica? Plec cu doua cafele si ai incredere ca o sa vin eu inapoi sa le platesc? Esti atat de sigur ca fac asta? Evident ca am plecat si am scos bani, ca nu as fi putut sa dorm cu gandul la acei bani. Fiind curios l-am intrebat de ce face treaba asta iar el mi-a spus ca nu da faliment de la doua cafele si ca prefera sa mearga pe incredere decat sa puna raul inainte. De atunci am tot mers la ei. Poate pentru ca-mi place cafeaua, sau atmosfera din cafenea, sau poate merg pentru paharele desenate manual de catre celalalt Catalin, sau poate pentru ca pur si simplu m-au cucerit cu felul lor de a fi. Acum Cappuccino Story are doua locatii, una pe Calea Vitan la numarul 17A, la fosta Piata Vitan, acum Mega Image si una pe Nerva Traian numarul 3. Baietii deschid in fiecare dimineata la ora 7:00 si tin deschis pana la ora 17:00. Daca aveti drum prin zona va recomand sa va opriti cateva minute sa beti o cafea. Daca-i intrebati ceva pe baieti de istoria cafelei sau care e treaba cu cafeaua, sa va pregatiti sa petreceti cateva ore acolo pentru ca baietii nu sunt numai foarte amabili si-ti ofera informatiile, dar o fac cu atat pasiune incat nu-ti vine sa pleci.

Steam Coffee Shop:

Am aflat de ei datorita lui Razvan si sincer ma bucur tare ca i-am descoperit. Filozofia lor este sa creeze sa creeze in cele mai mici spatii din Bucuresti locuri in care sa prepare si sa serveasca cea mai buna cafea. Produsul vedeta este To Go-ul, iar cei cativa metri patrati dedicati cafelei, gazduiesc barista profesionisti care pot sa controleze foarte bine calitatea boabelor si sa-ti ofere o experienta cu adevarat speciala. Ii gasiti pe strada Uruguay 22 (Piata Charles de Gaulle) si strada Visarion 2 (Piata Romana). Merg destul de des la ei si va recomand sa incercati si voi cafeaua acestora. Daca-i intrebati de vorba, asigurati-va ca aveti suficient de mult timp la dispozitie pentru ca sigur o sa va captiveze discutia si nu o sa mai vreti sa plecati. Pe mine ma bucura ca mai pot trece pe la ei in pauzele de masa pentru ca sunt foarte aproape de biroul meu si mai dau cate o fuga pentru o cafea buna.

Voi? Pe unde va beti cafeaua?

Sursa foto | One Class

FacebooktwitterlinkedinTagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *