Tot si toate

Au mai trecut niste sarbatori

S-au dus si sarbatorile astea. Nici nu stiu cand au inceput si cand s-au terminat. Totul a fost in viteza si nu am apucat sa simt momentele asa cum mi-as fi dorit.

Imi amintesc de cand eram copil ca abia asteptam sa vina Craciunul. Vacanta, zapada, cadouri, dar si atmosfera aia calda din familie. Imi amintesc ca ma bucuram de fiecare moment petrecut alaturi de familie. A urmat o perioada in care, timp de 6-7 ani, am petrecut sarbatorile in cantonamente. Plecam inainte de Craciun si ne intorceam la inceputul lunii ianuarie. Erau cantonamente de forta in care aveam cate trei antrenamente pe zi, dar tot ne bucuram de atmosfera de Craciun.

In liceu si-n facultate faceam in asa fel incat pe 25 decembrie si 1 ianuarie sa fiu acasa sa iau masa impreuna cu familia. A ramas cumva traditie si exceptie facand cativa ani in care am fost plecat, cel putin prima zi de Craciun am petrecut-o impreuna cu familia.

Acum toata magia aia care se crea in jurul sarbatorilor de iarna s-a dus. Goana si agitatia din jurul sarbatorilor au facut ca lucrurile sa-si piarda din esenta. Nu mai suntem intelegatori, alergam ca disperatii dupa cadouri, ne imbulzim in trafic, ne certam in magazine, facem tot felul de lucruri pentru a iesi in evidenta. Punem pe Facebook toate cacaturile in dorinta de a epata, de a arata celorlati ce misto suntem noi, ce familii fericite avem noi, iar din urmatoarea zi o luam de la capat. Ne intoarcem la rutina noastra zilnica si lasam tot in urma. incepem sa fim iarasi rai, invidiosi si ranchiunosi unii cu altii, incepem goana dupa bani, faima si statut social. Totul pana la urmatoarele sarbatori.

Imediat trece anul asta si o luam de la capat la Craciunul din 2018. Noi sa fim sanatosi ca boala vine singura 🙂

Foto credit.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailTagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *