Sport

Politicul nu are ce cauta in sport

Am citit in acesta dimineata o stire trista despre sport si despre implicarea politicului in acest fenomen. Un tanar luptator iranian care participa la Campionatele mondiale U23 a fost nevoit sa piarda intentionat deoarece in urmatoarea runda ar fi luptat cu un luptator israelian.

Contestul in care Alireza Karimi Machiani a fost nevoit sa se lase batut si astfel sa nu fie nevoit sa lupte in urmatoare faza a competitie este: Iranul nu recunoaste Israelul ca fiind stat de drept si le-a interzis sportivilor sai sa concureze impotriva israelienilor.

Cred ca este mega frustrant, pentru un copil practic, sa fie nevoit sa abandoneze desi s-a antrenat pentru aceasta competitie, dar si pentru sacrificiile pe care le-a facut pentru a ajunge sportiv profesionist. Si mai frustrant a fost faptul ca cel in fata caruia a abandonat a castigat medalia de aur la aceasta competitie. Se pare ca este al doilea an consecutiv cand acesta abandoneaza fortat de faptul ca viitorul adversar este un israelian.

Cel mai grav mi se pare ca Ministerul Sportului din Iran a trasmis urmatorul mesaj sportivului: “Actiunea ta nobila este un motiv de mandrie pentru comunitatea sportivilor iranieni”. Nici reactia Federatiei de lupte din Iran nu s-a lasat asetptata. “Este a doua oara cand te ridici impotriva oprimarii poporului palestinian renuntand la drepturile tale intr-un gest de supunere absoluta”.

Puteti vedea lupta AICI. Pe la minuntul 5 o sa vedeti cum antrenorul iranian cere un time-out pentru ai comunica sportivului ca cealalta lupta s-a incheiat cu victoria israelianului si el trebuie sa piarda.

Eu chiar credeam ca sportul este unul din putinele lucruri care inca ne mai leaga ca oameni si ne apropie indiferent de religie, culoare sau doctrina politica. Se pare ca m-am inselat…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailTagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *